Rigatoni med pølse og tomatsaus

Middag

rigatoni-polse-og-tomat

Her er en oppskrift fra den offisielle kokeboken til tv-serien The Sopranos. Dette er Tonys favorittrett og det er dette han har lyst på i flere episoder etter å ha vært på en aldri så liten «jobb». Få tak i gode italienske pølser med hvitløk, basilikum og fenikkel til dette om du kan. Bratwürst fungerer også. Bruk revet pecorino da parmesan lett blir litt for salt og det er vel verdt å spandere en potte frisk basilikum. Første gang jeg laget dette hadde vi middagsgjester og mens jeg ryddet bordet hørte jeg "fy faen det var ¤¤#%& digg" fra sofaen i stuen. Du får ikke bedre kompliment enn det folkens.

Ingredienser

pasta for tre:

250 gr rå svinepølse (gjerne italienske fra Idsøe)

en spiseskje vanlig olivenolje

et fedd finhakket hvitløk

en halv dl hvitvin eller tørr vermut

en kilo flådde og hakkede plommetomater (frøhuset fjernet) eller to bokser hele hermetiske tomater kjørt i en blender

havsalt og sort pepper etter smak

friske basilikumblader

250 gr rigatoni eller penne

30 gr revet pecorino

Fjern skinnet på pølsene hvis det trengs og finhakk dem. Varm olje i en dyp panne og stek pølsene sammen med hvitløken. Rør innimellom til pølsene er pent gylne. Tilsett hvitvin og kok opp og la mesteparten av væsken koke inn.

Tilsett tomatene og smak til med salt og pepper. Skru ned til så lav varme du kan uten at sausen slutter å koke, og la den stå og putre i en god time. Tilsett så basilikum. Vend inn sausen i nykokt pasta, bruk litt tid på dette så noe av sausen renner inn i pastarørene og server med et dryss pecorino på toppen.