Rigatoni alla Carbonara

Middag

rigatoni-carbonara

Det finnes ikke en korrekt oppskrift på carbonara men alle er enige om at dette er Romas egen pastarett. Metoden vi bruker her kalles the-double-boiler-method og går for å være en mer sikker metode for alle hjemmekokkene der ute. Det er lett å ende opp med eggerøre når man lager Carbonara hvis man ikke har kontroll på varmen så her er du på tryggere grunn.

Ingredienser

pasta for to:

en liten teskje e.v. olivenolje

100 gr guenciale, pancetta eller annet tykt bacon

havsalt etter smak

250 gr rigatoni (tykk rørpasta)

to store egg

halvannen dl rinrevet pecorino eler parmesan

sort grovmalt pepper etter smak

Sett en liten panne på varmen og tilsett olivenoljen. Når den er god og varm har du i baconet kuttet i terninger. Mens det steker setter du over en romslig kjele med vann til pastaen og tilsetter havsalt i vannet. Ha i pastaen når vannet fosskoker.

Når baconet er gyllent tar du pannen av varmen. La baconet ligge der sammen med fettet.

Sett en mindre kjele med vann til koking på platen og plasser en bolle av rustfritt stål oppå. Tilsett eggene, 2/3 av osten, litt pepper og to spiseskjeer vann. Pisk det hele godt sammen over det småkokende vannet til blandingen tykner noe. Tilsett alt innholdet fra stekepannen, miks det sammen og hell det over den avrente glovarme pastaen. Gi det hele en god miks til pastaen har absorbert sausen og anrett den i boller med et ekstra dryss parmesan og mer sort pepper. 

Serveres straks.