Regnbuewok fra Guangxi

Middag

regnbuewok

Jeg syntes navnet på denne retten var så flott at jeg måtte notere det ned med en gang. Da jeg laget denne retten for første gang hadde den ikke noe navn, men den ble døpt av en middagsgjest. Bakgrunnen for navnet var nok at retten er såpass fargerik. Det eneste den mangler er kanskje litt lilla blomkål eller aubergine for den komplette regnbuen.

Ingredienser

300 gr kyllingkjøtt i meget tynne strimler

300 gr kinesiske eggnudler

en halv teskje finhakket rød chili

tre fedd revet hvitløk

en spiseskje revet frisk ingefær

saus:

fire spiseskjeer østerssaus

to spiseskjeer lys soyasaus

to spiseskjeer thai fiskesaus (nam plah)

tre spiseskjeer lysbrunt sukker

——

250 gr fersk spinat

en oransje eller rød bananpaprika

fem røde reddiker

en rødløk i tynne ringer

en håndfull frisk hakket koriander

litt frisk hakket persille

en finsnittet vårløk

Skjær opp kyllingen og forbered grønnsakene hver for seg i små skåler. Pisk sammen ingrediensene til sausen og sett over vann til nudlene.

Varm litt olje i woken, tilsett hvitløk, chili og ingefør og rør godt. Fres kyllingen i flere omganger. Ikke ha i for mye kjøtt på en gang så kyllingen begynner å koke i stedet for å steke, da blir ikke smaken på kjøttet like god. Ta kjøttet ut av woken etterhvert som det stekes og legg det på en tallerken.

Ha løk og paprika i woken. La det steke til det begynner å mykne. Ha kjøttet tilbake i woken og hell over sausen. La det koke opp.

Ha i reddiker og strimlet spinat og vend alt raskt sammen. Ha på koriander, persille og vårløk og tipp i de nykokte nudlene. Bruk to gafler til å vende inn nudlene og server retten straks.