Ravioli porco con burro e salvia

Middag

ravioli-med-svinekjott

I Italia er hjemmelagede ravioli skikkelig festmat og mange lager disse i julehøytiden. Disse er med svinekjøtt men du kan bruke ricotta og spinat, squash, italienske pølser fin hakket opp eller hva med skinke og parmesanost? Har du først lært deg teknikken så er det bare å slå seg løs. Får du pastadeig til overs kan den fint fryses til senere.

Ingredienser

gir tre porsjoner:

salviesmørsaus:

seks spiseskjeer ekte meierismør

åtte blader frisk salvie

saften av en halv sitron

——

pastadeig:

500 gr italiensk 00 pastamel

en stor klype havsalt

fire normalt store egg

——

raviolifyll:

400 gr svinekjøttdeig

tre finhakkede sjalottløk eller en stor banansjalott

to til tre fedd knust hvitløk

havsalt og sort pepper etter smak

en teskje tørket oregano

en liten håndfull frisk bladpersille

ett sammenpisket egg

noen få spiseskjeer fløte

——

en god håndfull frisk vasket ruccola

ovnsbakte cherrytomater

ferskrevet parmesan

Begynn med å lage fyllet til ravioli siden dette må avkjøles. Stek svinekjøttet ferdig og ha det over i en prosessor, fres deretter sjalottløk og hvitløk i godt med olivenolje så du får vekk den rå smaken og også dette over i prosessoren. Tilsett salt, pepper, oregano og persille og knekk i egget. Kjør alt sammen og tilsett litt fløte mens maskinen går inntil du har en fin konsistens som lett lar seg forme. Skarp massen nedi en bolle, dekk med plast og sett den i kjøleskapet.

Lag et lite krater av pastamelet på bakebordet og tilsett saltet. Knekk eggene oppi krateret og bruk hendene til å arbeide deigen sammen. Her å du jobbe litt for det er varmen fra hendene dine som aktiverer glutenet i melet og som etterhvert binder deigen sammen. Når du har en fin fløyelsmyk deig så pakker du den inn i plast og har den hvile kaldt i kjøleskapet i en halvtimes tid. På Youtube kan du se hvordan du lager og fyller ravioli.

Legg cherrytomatene på en ildfast tallerken og hell på litt olivenolje og salt,bak de ved 220 °C i omlag 20 minutter inntil de er rynkete og helt møre. De vil smake helt fantastisk.

Sett over en stor dyp panne med kokende vann og sett også over smøret til sausen i en annen panne og la det smelte sakte sammen med salviebladene. Smak til med litt sitronsaft til slutt. Kok ravioliene i omlag to minutter. Mens de koker legger du opp ruccola på tallerknene. Legg deretter på de nykokte ravioliene og bruk en spiseskje til å øse over noe av smøret. Legg på tomatene og riv over litt parmesan- så er det klart til servering.