Ravioli med kylling, bacon og stekte tomater

Middag

ravioli-med-stekt-tomat

Det finnes et utall lekre varianter av ravioli og mange lager de også selv. Akkurat det er det sjelden jeg gjør men jeg gjør meg heller mer flid med tilbehøret. Når jeg er så heldig at jeg kan høste ferske hagetomater fra drivhuset så steker jeg de ofte lett i pannen får å lune de litt, bare se til at de er ferske så de ikke blir til mos og topp gjerne retten med din beste balsamico. 

Ingredienser

middag for to:

250 gr ravioli med spinat og ricottafyll

to kyllingbrystfileter

150 gr lardons (baconterninger)

vanlig olivenolje til steking

havsalt og sort pepper etter smak

to faste tomater

ett hode hjertesalat

en håndfull ristede pinjekjerner

friske basilikumblader

noen dråper av din beste e.v. olivenolje

noen dråper av din beste balsamicoeddik

Rist pinjekjernene lett gylne i en tørr panne og legg de til side i en liten bolle. Ha olivenolje i pannen og ha i bacon, når den begynner å slippe noe av fettet så krydrer du kyllingen godt med salt og pepper og legger den i pannen.

Sett over en romslig kjele med vann til å koke ravioliene i og sett ovnen på 200 °C. Ta kyllingen ut av pannen og legg den i en liten ildfast form. Etterstek den ferdig i ovnen. Legg deretter tomatskivene i pannen og krydre de godt med salt og pepper. Stek de pent gylne på begge sider og kok raviolien.

Riv opp hjertesalaten og anrett den på to tallerkener sammen med tomater, bacon, ravioli og kylling. Drypp på litt av din beste extra virgin olivenolje og dryss på pinjekjerner og legg på frisk basilikum.