Radiodamens tomatsuppe

Middag

radiodamens-tomatsuppe

Kvinnen med Norges fineste og mest innsmygende radiostemme, Kari Slaatsveen, har gitt meg denne oppskriften på hennes egen selvkomponerte suppe. Kari er en legende i levende live i norsk radio og har jobbet i både P1, P2, P3 og nå i P13. Mange av hennes programmer har fått kultstatus og folk bruker referanser fra programmene selv mange år etter at de ble tatt av lufta. Så legg vekk tomatsuppeposen og forsøk deg heller på denne enkle og smakfulle varianten. Server med godt brød og kanskje et glass rødvin en sen aften? Kari hører du på NRK P13 i programmet Fru Larsen hver ettermiddag fra kl. 15-17. 

Ingredienser

fire fedd hvitløk

en halv finsnittet purre

en spiseskje friske timianblader

to spiseskjeer frisk finhakket bladpersille

tre spiseskjeer vanlig olivenolje

to bokser (800 gr.) knuste tomater m/saft

en halv dl fløte

en klype sukker

havsalt og sort pepper etter smak

en teskje finhakket frisk chili eller tørkede chiliflak

en halv til en dl oppløst  grønnsaksbuljong eller kraft

Varm noen få spiseskjeer olivenolje i en kjele og surr hvitløk, purre, timian og persille inntil det er blankt og mykt. Hell over tomater, en klype sukker, fløte, pepper, chili og buljong. Kok suppen i omlag en halvtime og kjør den glatt i blenderen eller med en stavmikser.

Varm den opp igjen om det behøves og juster smaken med havsalt og mer pepper om det er nødvendig. Dryss litt parmesan på toppen, eller legg i et kokt egg med et dryss frisk gressløk over.