Quiche avec des carottes

Middag

quiche-carottes

Jeg synes alle typer quiche er fantastisk men vær obs. på at den orginale quiche kun lages med ost, egg, fløte og bacon. Når man begynner å tøyse med grønnsaker oppi så er man i følge mange (franskmenn) på villspor. Her bruker jeg en blanding av løk, gulrot og vårløk sammen med sopp og bacon for ekstra god smak. Og som alltid bruker jeg min basisoppskrift på paibunn som i seg selv smaker veldig godt siden den bakes med rømme (eller kesam).

Ingredienser

en all-round paibunn

en løk

to gulrøtter

tre store champignion i skiver

tre finsnittede vårløk

100 gr lardons eller baconterninger

tre egg

en dl fløte

havsalt og sort pepper

en spiseskje friske timianblader

en spiseskje finhakket gressløk

100 gr revet Gruyere eller annen ost du liker

----

sidesalat

Tilbered paiskallet etter oppskriften og mens det forstekes begynner du med fyllet. Skjær løken i tynne skiver, finsnitt vårløken, skjær soppen i skiver og riv gulrøttene på en grove delen av råkostjernet. Smelt litt smør i pannen om det trengs og fres baconet. Tilsett løk, vårløk, sopp og gulrot og fres det hele sammen med baconet inntil det hele er mykt og blankt og baconet er gyllent og sprøtt.

Pisk sammen egg, fløte, havsalt, pepper og timian og sett det til side. Fordel 2/3 deler av osten over paibunnen og fordel grønnsaksblandingen over, Hell deretter over eggestanden og ha resten av osten på toppen. Bak paien i omlag 30-40 minutter ved 190-200 °C og la den hvile i noen minutter før oppskjæring. I mens fikser du en enkel sidesalat.