Pytt i panne med pasta og kalkun

Middag

pytt-i-panne-pasta

Når uken går mot slutten og det skal handles inn til helgen så er det en fin ting og første kvitte seg med grønnsaksrestene. Så hvorfor ikke lage en god og fargerik pytt i panne ut av dem? Lages det på riktig måte og tilbredes litt separat unngår man den fæle grautete konsistensen og kan i stedet nyte sprøstekte poteter, gode grønnsaker og kalkun sautert med løk. Topp med et perfekt stekt speilegg og kanskje en skive grovbrød ved siden av så snakker vi om et fullverdig, enkelt og godt måltid. I utlandet kalles dette for scandinavian hash.

Ingredienser

250 gr kokte poteter

125 gr kokt penne eller fusili

200 gr kalkunkorv eller kalkunkjøtt

en finhakket rød paprika

en halv squash

to modne tomater i terninger

en finhakket løk

havsalt og sort pepper etter smak

en teskje paprikapulver

en klype timian

en teskje oregano

to egg

finhakket persille og fersk oregano til garnering

smør og nøytral olje til steking

Finn frem to panner og en kjele. Sett på vann til pastaen og kok den etter anvisning på pakken. La den renne raskt av seg i et dørslag og la den tilbake i kjelen. Rør deretter inn en spiseskje smør så pastaen ikke tørker ut.

Smelt smør i den ene pannen på medium varme til det freser godt men ikke blir brunt, del opp de kalde kokte potetene i terninger, krydre de lett med salt og pepper og ha de over i pannen. Spre de utover og la de ligge rolig inntil de begynner å bli lett gylne og får en knasende sprø skorpe- først da kan du begynne å vende på de litt oftere.

Skjær opp grønnsakene i fine biter og tilsett smør i den store pannen. Ha i kjøtt sammen med finhakket løk og fres dette lett, når det begynner å få farge har du i grønnsakene og øker temperaturen litt. Krydre med salt, pepper, urtekrydder og paprika. Ha i pastaen så også denne blir lett brunet. Vend inn potetene til slutt.

Topp med seilegg og friske hakkede urter.