Puffy fishpie

Middag

puffy-fish-pie

Denne lekre paien an du enten lage i en stor form eller i porsjonsskåler slik som jeg har gjort her. Bakepoteter selges som oftest ferdig innpakket i folie og de gir en meget luftig og lett mos og de koker også ganske raskt. Denne paien er en fristende måte å servere fisk på.

Ingredienser

gir to porsjonspaier:

en halv kilo bakepoteter (Maris Piper)

to store skilte egg

250 gr tint spinat (klemt tørr)

50 gr revet Cheddar

revet muskatnøtt etter smak

havsalt og sort pepper etter smak

——

en halv kilo hvit og rød fisk (torsk og laks er fint)

en løk delt i to

tre hele nellik

et stort laurbærblad

tre dl helmelk

tre dl fiskekraft

25 gr smør

omlag en spiseskje vanlig olivenolje

50 gr hvetemel

en spiseskje grov sennep

Skrell og del potetene i grove terninger og kok dem deretter møre i lettsaltet vann. Koketiden pleier å være omlag 20 minutter. Mens potetene koker finner du frem en dyp panne og legger i fisken, har den skinn så legger du den i med skinnsiden ned. Stikk deretter nelliken inn i løken og legg også denne nedi pannen sammen med fisken og legg i laurbærbladet. Hell på melk og fiskekraft, og kok opp. La fisken trekke i omlag to minutter og legg den deretter på tallerkenen. Sil all kraften fra pannen ned i en mugge eller et litermål.

Skyll og tørk raskt av pannen og sett den tilbake på varmen. Smelt smør og olje, og dryss deretter i melet. Rør dette sammen til en jevning og pisk deretter inn kraften fra pannen litt etter litt til du får en fyldig saus. Rør inn sennep og smak til med salt og pepper.

Sett ovnen på 180 °C og smør to ildfaste skåler med litt smør. Skill eggene og stivpisk eggehvitene.

Hell kokevannet av potetene og mos de sammen med eggeplomme, spinat og mesteparten av osten. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt og fold inn eggehvitene i to omganger til slutt. Fjern skinnet og bruk en gaffel og flak opp fisken, ha den over i sausen og fordel den i de smurte skålene. Bruk en spiseskje og fordel potetene på toppen, og dryss på resten av osten. Bak paiene i ovnen til de er gylne og oppblåste, dette vil ta omlag 35-40 minutter, og server dem straks.