Potetcurry med nigellafrø

Middag

Poteter dekket av sterke krydder og med en friskhet av sitron er en tradisjonell indisk oppskrift som kommer fra Gujarat i Vest-India. Det indiske kjøkken er helt fantastiske på vegetarmat og selv de enkleste grønnsakene kan forvandles til de mest velsmakende retter. Her tar vi den rotnorske poteten og gir den en indisk makeover med varmende krydderier. Forsøke gjerne indisk krydret laks til.

Ingredienser

gir fire porsjoner:

fire til seks store kokefaste poteter

tre spiseskjeer solsikke- eller annen nøytral olje

en teskje spisskuminfrø

en teskje korianderfrø

to teskjeer sennepsfrø

en teskje nigellafrø (kalonji)

to spiseskjeer hvite sesamfrø

en halv teskje malt gurkemeie

en teskje frisk hakket rød chili

to teskjeer revet sitronskall

to spiseskjeer friskpresset sitronsaft

havsalt og sort pepper etter smak

Skrell og kok potetene møre i usaltet vann. La de renne godt av seg og avkjøl de såpass at du kan ta i dem med hendene uten å brenne deg. Hvis potetene er store så del de i seks biter, er de mindre holder det med fire biter. Du kan også koke potetene dagen før.

Varm oljen i en stor kjele eller gryte og tilsett knuste spisskumin og korianderfrø sammen med hele nigella og sennepsfrøene. Fres det i ett minutts tid, ikke mer. Tilsett sesamfrøene og stek de lett gylne før du tipper i potetene og tilsetter gurkemeie, chili, sitronskall og sitronsaft.

Rør godt om til alle potetene er dekket av krydder og olje. La de bli gjennomvarme og smak de til med havsalt og pepper til slutt før servering.