Posjert laks, brønnkarsesaus og potetsalat

Middag

Brønnkarse er ikke lenger så vanskelig å få tak i og med sine sterke, friske og grønne farge bringer den våren inn på kjøkkenet. Her lærer du å tilbrede den som en saus, med smak av timian og frisk sitron som er laksens beste venn. Denne oppskriften er tatt fra den engelske avisen The Sunday Times. Oppskriften på varm potetsalat finner du her.

Ingredienser

fire ferske laksefileter

to laurbærblader

to teskjeer timian

en finhakket sjalottløk

tre spiseskjeer hvitvinseddik

en halv sitron i skiver

havsalt og sort pepper etter smak

——

brønnkarsesaus:

200 gr brønnkarse (watercress)

to spiseskjeer olivenolje

en finhakket sjalottløk

en spiseskje friskpresset sitronsaft

omlag halvannen spiseskje sukker (smak til)

Hell en liter vann i en dyp panne som rommer all fisken i ett lag og tilsett urtene, sjalottløk, eddik, sitronskiver samt en god klype salt og pepper. Kok opp, skru ned varmen og la vannet syde i ca. 5 minutter. Legg fisken varsomt nedi vannet og posjer de i ca. fem minutter. Er fileten ganske tykk så la de ligge i to til tre minutter til. Løft de opp med en hullsleiv og legg de på en varm tallerken.

Ikke slå ut kokevannet.

I en annen panne, varm opp olivenoljen og tilsett sjalottløken, la den frese i ca. fem minutter før du tilsetter bønnkarsen sammen med ca. en dl av kokekraften fra fisken. Mulig du trenger litt mer. Dekk pannen med et lokk og kok i ca. 2-3 minutter til bønnkarsen har falt sammen. Kjør alt sammen i en blender eller prosessor til du har en jevn masse. Tilsett litt mer kokekraft hvis sausen blir for tykk. Smak til med salt, pepper, sitron og sukker.

Anrett på klassisk fransk vis ved å først legge sausen på tallerkenen med en skje eller en liten øse og anrett deretter fisken på toppen. Litt frisk bønnkarse på toppen av fisken hører med og legg potetsalaten på siden.