Porsjonspaier med kylling, bacon og grønt

Middag

porsjonspai-gront

Vi er bare to i husholdet hjemme hos oss og vi klarer ikke en hel pai alene. Vi er begge glade i rester men innimellom er det fint å kunne lage akkurat nok så da jeg fant små paiformer i papir på Clas Ohlson havnet de rett i kurven min. Jeg bruker min vanlige oppskrift på paibunn til disse formene og den fungerer kjempefint. Når det gjelder fyllet kan du jo variere det etter hva du liker og hva som finnes hos deg men en skikkelig eggestand med fløte må du ha og en god smaksrik ost hører også til. Lag gjerne en vegetarpai med bare grillede grønnsaker som fyll, det smaker nydelig. 

Ingredienser

oppskriften gir to paier a 15 cm. i diameter

en porsjon all-round paibunn

150 gr lårkjøtt av kylling i små biter

75 gr bacon

en halv suash i små terninger

50 gr grønne erter

50 gr brekkbønner eller aspargesbønner

to egg

en dl kremfløte

havsalt, sort pepper, tørket estragon

75 gr revet blandet ost

Lag paibunnen etter oppskriften og del deigen i to. Kjevel ut to leiver som kler formene og bruk en saks til å klippe vekk overflødig deig. Disse remsene kan du legge oppå paien etterpå som dekor. Mens formene hviler i kjøleskpet setter du ovnen på 200 °C og begynner med å steke baconet sprøtt og kyllent. Stek kyllingen i samme panne og sett det hele til side. Stek små terninger av squash og forvell grønnsakene i kokende vann. Pisk sammen egg, fløte, havsalt, pepper og estragon og riv osten. 

Prikk paibunnene med en gaffel og forstek de i et kverter. Fordel deretter fyllet i dem før du heller på egestand og ost. Legg på remsene av paideig og stek de på nest nederste rille i omlag tjue minutter. Server de lune sammen med en frisk blandet salat dresset med din beste olivenolje og balamico.