Polpetta con macaroni

Middag

polpetta-con-macarone

Jeg har en skikkelig hangup på italiensk mat og denne oppskriften komponerte jeg etter en lang rekke med helligdager og derfor stengte butikker. De fleste av ingrediensene denne oppskriften krever er ting jeg pleier å ha enten i skapet eller i fryseren og da passer den helt perfekt. Jeg serverer dette sammen med en grønn salat og et ekstra ostedryss.

Ingredienser

kjøttbollene:

olivenolje til steking

400 gr karbonadedeig

havsalt og sort pepper etter smak

en halv spiseskje tørket oregano

en klype tørket timian

tre spiseskjeer loffesmuler

et egg

en halv finrevet løk

en håndfull frisk hakket persille

50 gr fersk revet parmesanost

saus:

en halv finhakket løk

to knuste fedd hvitløk

en halv liter knuste tomater

en spiseskje pesto rosso

en halv dl vann

havsalt og sort pepper etter smak

en klype sukker

bladene av en kvist frisk rosmarin

friske oreganoblader eller frisk basilikum til garnering

200 gr macaroni

75 gr revet ost til gratinering

Bland sammen alle ingrediensene til kjøttbollene og sett farsen kaldt i noen timer, du kan også lage den dagen før hvis det er lettere.

Finhakk løken og fres den myk og blank i en dyp og romslig panne. Ha i de knuste hvitløksfeddene og rør godt før du heller over tomater, vann og krydder. Tilsett finhakket rosmarin, pestoen og avslutt med sukkeret. Kok opp sausen og la den småkoke under lokk mens du triller kjøttbollene. Lag de relativt små, det blir best i denne retten siden vi bruker en liten pasta.

Sett over en kjele med vann, kok macaronien og smør en ildfast form med litt olivenolje og sett ovnen på 200 °C.  Dropp kjøttbollene i sausen og la de koke i omlag femten minutter. Smak den til med mer salt og pepper om nødvendig og vend deretter inn den kokte macaronien. Hell alt over i den smurte formen. Dryss på ost og gratiner den i ovnen i omlag 20-25 minutter. La den hvile i noen minutter før servering.