Pollo Francese

Middag

pollo-francese

Dette er en enkel og elegant fransk/italiensk panert kyllingrett med sitron- og hvitvinssaus og masser av frisk hakket flatpersille som gir herlig farge og deilig smak.

Ingredienser

500 gr kyllingbryst i tynne strimler

havsalt og sort pepper etter smak

to egg

en dl hvetemel

en dl hønsebuljong

en halv dl hvitvin eller vermut

saften av en halv sitron

tre spiseskjeer vanlig olivenolje

tre spiseskjeer smør

en spiseskje hakket frisk persille

en sitron i båter

Legg kyllingfiletene mellom to ark plastfolie. Bank ut kyllingen så den blir ca. en cm tykk. Dryss på godt med havsalt og pepper og del den i mindre stykker.

Pisk sammen eggene i en liten bolle med litt mer salt og pepper og dryss hvetemelet på en flat tallerken.

Bland sammen buljong, vin og sitronsaft og ha dette klart i en liten bolle. Varm opp olje og smør i en panne, dypp kyllingen i eggeblandingen, vend de så i melet og legg de deretter i pannen. Stek kyllingen i omlag fem minutter på hver side. Pass på at de ikke svir seg og hold de varme i ovnen på 150 °C mens du fortsetter med resten av kyllingen.

Når all kyllingen er stekt så behold fettet i pannen og tilsett vin- og buljongblandingen. Skru opp varmen noe og la sausen koke inn til den tykner. Skrap pannen godt så du får med deg all de små bitene og kjøttsaften fra kyllingen og rør inn mesteparten av persillen.

Tilsett kyllingen tilbake i pannen og vend de raskt i sausen. Server umiddelbart sammen med sitronbåter og et ekstra dryss persille.