Pokebowl - råmarinert fiskesalat fra Hawaii

Middag

pokebowl

Tradisjonelt skal poke lages med beste kvalitet ahi-tunfisk men jeg har ikke tilgang på det her jeg bor så jeg bruker fersk sushilaks. Det er helt lov. Denne oppskriften er en tradisjonell hawaiiansk rett som kan brukes både som forrett og hovedrett men jeg synes det sistnevnte passer best. Retten har klare referanser til det japanske kjøkken med bruk av soyasaus. Retten er forholdsvis ny i sin nåværende form og sukket opp på 1970 tallet.

Ingredienser

gir to ferdige porsjonsboller:

to små finsnittede sjalottløk

to finsnittede vårløk

tre spiseskjeer lys soyasaus

en spiseskje sesamolje

en teskje Sriracha m/hvitløk

en teskje ristede sesamfrø

400 gr ahi sushi tunfisk eller Salmalaks

to porsjoner dampet og avkjølt sushiris

furikake (japansk riskrydder) eller tørket seaweed (tang)

skivet avocado med frisk lime & havsalt

Finn frem en bolle i rustfritt stål og tilsett finsnittet sjalottløk og vårløk sammen med soyasaus, sesamolje. chilisaus og sesamfrø. Rør det godt sammen.

Tilsett fisken som er kuttet i små terninger og vend den godt inn i marinaden. Dekk bollen med plastfolie og sett den i kjøleskapet for marinering i en god time. Mens fisken står kaldt damper og avkjøler du risen.

Når du skal spise fordeler du risen i to serveringsskåler. Dryss risen lett med furikake eller tang og anrett fisken på toppen sammen med skivet avocado. Dryss gjerne på mer furikake eller sesamfrø for ekstra smak. Serveres straks.