Pølser og kylling i det grønne

Middag

polser-og-kylling-i-det-gronne

Når det er grillsesong hadde jeg lyst til å dele en av mine favorittkombinasjoner når det gjelder grillmat. Nypoteter eller amandinepoteter er kjempegodt på grillen og når de blir forkokte slik som her trenger de ikke mer grilltid enn kjøttet så alt er klart på en gang. Veldig praktisk og like godt som tradisjonelle bakte poteter.

Ingredienser

gode krydrede pølser feks. krakower, gresk lammepølse, bratwürst el.

utbankede kyllingfileter

solsikkeolje til pensling

havsalt og sort pepper etter smak

en dl god grillsaus

forkokte amandinepoteter eller nypoteter

et hode romanosalat

Skjær små snitt i pølsene så de ikke sprekker og pensle de godt med solsikkeolje. Bank ut kyllingfiletene og la de marinere seg litt i grillsausen. Forkok potetene i omlag 15-20 minutter og skjær salathodet i to. Pensle potetene og salaten med litt solsikkeolje, havsalt og pepper.

Legg poteter, pølser og kylling på grillen samtidig siden alle disse ikke trenger mer enn rundt 10-15 minutter på varmen. Snu ofte på potetene og pølsene men la kyllingen få litt mer tid på den ene siden før du begynner å snu på dem, da unngår du at den revner, noe som lett kan skje på grillen.

De siste minuttene legger du på de delte salathodene og lar de bli lett gylne på snitteflaten. server gjerne sammen sammen med hjemmelaget tzatziki.