Pølseform fra Gastronomisk Institutt

Middag

polseform-gastronomisk-ins

Dette er en superenkel hverdagsrett som av kokken selv Andreas Myhrvold kalles hybelmat. Jeg liker å servere dette med litt frisk blandet salat for å få inn litt ekstra grønt i maten men forsøk gjerne dampede grønnsaker.

Ingredienser

middag for to til tre personer:

en kilo kokefaste poteter feks. Asterix eller Maris Piper

2 1/2 dl kremfløte

2 1/2 dl helmelk

fire røkte middagspølser i skiver eller tilsvarende mengder annen pølse

en finhakket løk

tre fedd finhakket hvitløk

en halv finsnittet purre

havsalt og sort pepper etter smak

revet muskatnøtt etter smak

100 gr revet hvitost og litt parmesan til gratinering

litt frisk finhakket persille til garnering

Fres finhakket løk, hvitløk og purre i en panne med litt smør og olje til det blir mykt og blankt. Legg pølse i skive i bunnen av en ildfast form og sett de i ovnen på 200 °C på nest nederste rille.

Skrell og skjær potetene i skiver på omlag en halv cm. og legg de over i en kjele. Hell på melk og fløte og ha i all løken fra pannen sammen med salt, pepper og revet muskat. Rør alt lett sammen og la det småkoke inntil potetene er møre. Dette vil ta omlag 15-25 minutter avhengig at potetene så sjekk med en liten kniv at de er møre. Fordel de jevnt utover pølsene og dryss deretter på ost. Bak formen på nest nederste rille i ovnen i omlag 20-25 minutter inntil osten er gyllen og boblete. Bruk gjerne grillen om du vil men a må du følge godt med så osten ikke brenner seg. Dryss over finhakket persille før servering.