Pizza via Fontanella No. I

Middag

pizza-fontanella-1

Det er en evig diskusjon om hvor i Italia man får den aller beste pizzaen men en ting er man enige om og det er at det skal være tynn bunn, god saus (om det ikke er bianca man lager) og begrenset topping av beste kvalitet. Vi ikke-italienere har en tendens til å overlesse pizzaene våre så her det kommer en leksjon i ekte italiensk pizza fra dens hjemby Napoli.

Ingredienser

til to pizzaer:

seks dl hvetemel

halvannen teskje havsalt

en halv pose tørrgjær

2 1/2 dl lunkent vann

to spiseskjeer vanlig olivenolje

——

en boks (400 gr.) beste kvalitet knuste tomater

to spiseskjeer olivenolje

havsalt og sort pepper etter smak

to fedd knust hvitløk

en klype tørket oregano

——

topping:

fire skiver parmaskinke

tre til fem skiver fersk mozarella

sorte oliven 

friske basilikumblader

litt av din beste e.v. olivenolje

Bland sammen hvetemel, havsalt og tørrgjør i en bolle og tilsett væsken gradvis. Elt sammen alt til en smidig deig og la den heve seg på et lunt sted i en time.

Varm oljen i en liten panne og tilsett knust hvitløk, la den frese litt i noen få sekunder før du heller over tomater og har i oregano, salt og pepper. Kok sausen på svak varme til den tykner og la den avkjøle seg mens deigen hever.

Sett ovnen på 225 °C og del deigen i to. Kjevle ut en tynn bunn i underkant av 1/2 cm tykk og smør på halvparten av pizzasausen. Legg på skinke, mozarella og oliven og stek pizzaen i 10-15 minutter. Legg på opprevne basilikumblader før servering og drypp på noen dråper av din aller beste olivenolje.