Pintofylte mini-tortillas med guacamole & pico de gallo

Middag

pintotacos

Det er ikke noe problem og få vegetartacos til å smake godt når du har pintobønner som basis. Disse utrolig velsmakende bønnene er hele Mexicos favoritt og snart blir de kanskje dine også. Bønnene kokes med løk og deretter stekes de sammen med krydderier, nesten som de tradisjonelle frijoles. 

Ingredienser

tacos for tre:

200 gr tørkede pintobønner

rikelig med friskt kaldt vann til bløtlegging, skylling og koking

en løk i grove biter

til laurbærblader

tre fedd Knust hvitløk

en teskje sorte pepperkorn i en pepperholder

en halv spiseskje havsalt

en spiseskje smør

en teskje spisskumin, en tekje paprika, en halv teskje chili, en teskje tørket oregano

----

en halvt hode tynt strimlet isbergsalat

pico de gallo fra denne oppskriften

en porsjon guacamole

100 gr revet mild hvitost feks. Norvegia

lettrørt rømme

en pakke små hvetetortillas

Legg pintobønnene i bløt kvelden før og la de svelle over natten. Skyll deretter bønnen godt under rennende kaldt vann og ha de over i en romslig kjele. Legg i løk, hvitløk, pepperkorn i holder, laurbær og havsalt og fyll på med vann til det dekker bønnene med minst fem cm. Kok opp under lokk, skru ned varmen og la bønnene koke seg møre. Dette vil ta mellom to og tre timer. Smak og sjekk så du er sikker på at bønnene er helt møre. Sil av bønnene, plukk ut løk, pepperkorn og laurbær og smak til med mer havsalt om nødvendig. 

Tilsett en spieskje smør i en panne og fres de tørre krydderiene lett før du tilsetter bønnene og lar de frese i noen få minutter før du har de over i en passende serveringsbolle. 

Til salsaen fjerner du stilkfestet på tomatene, kutter de i to og tar ut frøhuset ved hjelp av en spiseskje. Kutt deretter tomatkjøttet i biter og ha det over i en passende bolle. Tilsett løk, jalapeno og hakket koriander sammen med lime, havsalt og pepper. Drible over litt av din aller beste e.v. olivenolje og gi det hele en lett miks. 

Mos avocadoen sammen med limejuice og havsalt etter smak. Riv osten og stek tortillaene raskt på hver side i en tørr panne. Serveres sammen med rømme og evt. Cholulasaus.