Pepperrøkte laksekaker

Middag

pepperrokte-laksekaker

Pepperrøkt laks er en aldri så liten delikatesse og du trenger ikke mye for å lage riktig god hverdagsmat. Her blander jeg den opp med vanlig laks og lager en farse jeg kan lage fiskekaker av. Og jeg er ikke mer snobbete enn at jeg gjerne vil ha god hjemmelaget potetmos og ketchup til. Og som grønnsaker fungerer dampet broccoli veldig godt eller en enkel blandet salat.

Ingredienser

gir omlag seks fiskekaker:

300 gr kald fersk laksefilet uten skinn og bein

200 gr kald pepperrøkt laks

en drøy halvteskje finknust havsalt

sort pepper etter smak

et egg

to dl iskald fløtemelk

to spiseskjeer potetmel

tre spiseskjeer finhakket gressløk eller finsnittet vårløk

Sett kniven på prosessoren og tilsett både den ferske og den røkte fisken. Kjør den til en seig masse i omlag femten til tjue sekunder. Tilsett egg, havsalt, pepper, chili og potetmel og kjør det hele sammen i omlag ti sekunder før du heller i den iskalde melken mens maskinen går. Tilsett melken sakte inntil du har en jevn og passe fast farse. Om nødvendig stopper du maskinen og kjenner etter. Den skal holde godt sammen men den skal ikke være stampete og tung. da trenger den mer væske.

Skrap farsen over i en bolle, tilsett løken og vend den inn i farsen med en spiseskje. Dekk bollen med plast og la den hvile kaldt i en times tid. Varm litt smør og olivenolje i en teflonpanne på middels varme og bruk en spiseskje dyppet i kaldt vann til å forme ut kakene. Stek de pent gylne i tre til fem minutter på hver side.

Ferdig stekte fiskekaker kan fryses og varmes i ovnen.