Pepperkylling i stroganoffsaus med broccoli

Middag

Finnes det er rett på denne jord som ikke blir bedre med en god saus? Jeg har ihvertfall ikke funnet en ennå og denne sausen er basert på den velkjente Stroganoff-sausen med paprika, løk og fersk sopp. Som de fleste sikkert vet så er lårkjøttet på kyllingen mye mer saftig og smakfullt enn brystfilet og nå har man endelig begynt å finne pakker med ferdig utbenet lårkjøtt i butikkene. Før måtte man gjøre jobben selv og selv om det ikke er vanskelig så tar det litt tid. Du kan servere dette med ris men min indre russer foretrekker stekte poteter. 

Ingredienser

stroganoffsaus:

to spiseskjeer smør

en medium stor finhakket løk

to fedd finhakket hvitløk

250 gr ferske champignion i skiver

halvannen teskje sterk røkt paprika (pimenton)

to teskjeer tomatpurè

to teskjeer hvetemel

tre spiseskjeer brandy eller cognac (kan sløyfes)

fire dl god oksekraft

en dl kremfløte

finhakket persille

havsalt og sort pepper etter smak

----

400 gr lårfilet av kylling

en dl hvetemel tilsatt havsalt og pepper

smør og olje til steking

----

et hode broccoli

stekte poteter

Begynn med sausen siden denne tar lengt tid. Varm to spiseskjeer smøri en dyp panne og tilsett løken. Fres den i omlag ti minutter til den faller sammen og blir myk og blank. Tilsett hvitløken og rør den godt inn før du har i skivet sopp. La den frese med inntil endel av fuktigheten fra soppen har kokt vekk. Tilsett papika, tomatpurè og hvetemel og rør det hele godt sammen så melet forsvinner. Tilsett brandyen og la den boble i vei et minutt eller så og hell over oksekraften. La den koke ned til omlag halvparten er borte og rør inn fløten. Smak til med havsalt og pepper, rør inn persillen og hold sausen varm men se til at den ikke står og koker for da kan den skille seg.

Del opp kyllingen i passende biter og vend de i krydret hvetemel og legg de over i en panne med smør og olje. Stek de lys gyllenbrune og legg de deretter over i en ildfast form. Etterstek de i ovnen ved 175 °C i et kvarters tid men sjekk alltid med en kniv at kjøttet er gjennomstekt.

Mens kyllingen er i ovnen kan du dampe broccolien og steke potetene gylne i pannen med havsalt og pepper så er alt klart på samme tid.