Pekingsuppe 汤 med stjerneanis, sesam og chili

Middag

enkel-pekingsuppe

En tradisjonell pekingsuppe kokt på en hel kylling tar litt tid å lage men du belønnes med masse smak av kylling, sesam, stjerneanis, svart riseddik og chili. Dette er nesten som en medisin på kalde dager eller når du er forkjølet. I Kina finnes det tusenvis av supper som dette og noen smaker som det reneste kruttet med szehuanpepper og ekstra sterk chili. Vi vet at supper som dette også ble tilberedt og spist av den keiserlige familie som levde adskilt fra sitt folk i Den Forbudte By i dagens Beijing. 

Ingredienser

en liter dl god kyllingkraft

to røde røde chili i tynne ringer

to hele stjerneanis

en til to teskjeer maisenna

100 gr knekte eggnudler

250 gr grovt opprevet kylling

frisk finhakket koriander

en god spiseskje sesamolje

to teskjeer kinesisk sort riseddik

to spiseskjeer lys soyasaus

en klype sukker om nødvendig

en håndfull friske bønnespirer

Legg en hel rå kylling i en romslig kjele og hell på vann til det så vidt dekker hele fuglen. Legg i noen sorte pepperkorn, et laurbærblad og en suppekvast om du har og kok opp. La kyllingen trekke i en times tid eller mer hvis den er stor. Rens fuglen og riv opp noe av kjøttet. Sil av kraften nedi en egen kjele.

Smak på kraften og tilsett litt havsalt, (hvis kraften er salt nok kan du sløyfe dette)  og legg i chili og stjerneanis. Kok opp og la kraften trekke i omlag tjue minutter.

Plukk ut anisen og ha i nudlene, la de koke inntil de er ferdige og tilsett kyllingkjøttet. Smak deretter til suppen med pepper. Ta ut en øse med kraft og pisk inn maisennaen før du heller denne tilbake i suppen og koker den raskt opp. Tilsett deretter riseddik og sesamolje og juster med en klype sukker om nødvendig. 

Garner med brønnespirer, frisk koriander og ekstra chili.