Patatas Bravas - ny versjon

Middag

patatas-bravas-2

Dette er en tradisjonell spansk tapasrett som du med noen enkle grep kan gjøre om til en nydelig middagsrett. Vil du servere de som tapas lager du aioli og stikke små cocktailpinner nedi noen av potetene på fatet. Her har jeg stekt kylling til og serverer potetene sammen med sofrito, en klassisk spansk paprika- og tomatsaus. Et lite dryss frisk koriander kompletterer retten før servering. 

Ingredienser

et kilo kokefaste og skrelte poteter i terninger

kokende vann

en teskje spansk røkt paprika (pimenton)

en teskje spisskumin

en teskje havsalt

to laurbærblad

----

nøytral olje til steking

kryddersalt (havsalt, pepper, spansk røkt paprika og litt anchochili etter smak)

Sett over en stor kjele med vann og tilsett paprika, spisskumin, havsalt og laurbær og kok opp. La vannet fosskoke i omlag ti minutter før du tilsetter potetene. Kok de til de er nesten helt møre, (beregn omtrent åtte minuttiier). Løft de ut av vannet med en hullsleiv og legg de over på en rist.

La potetene ligge og tørke/avkjøle seg i minst en time. Det er utrolig viktig for sluttresultatet at du lar de bli helt kalde.

Varm oljen i en gryte til den når ca. 175 °C og stek potetene lys gylne før de legges over på en rist dekket med kjøkkenpapir. La de renne godt av seg og ha de over i en bolle, dryss på kryddersaltet og rist de godt så de blir dekket. Så er de klare til servering.