Pastasaus vegetariano

Middag

pastasaus-vegetariano

Dette er en pastasaus inspirert av en gammel oppskrift på en tradisjonell italiensk ragu. Dette er et godt eksempel på at vegetarretter er alt annet en kjedelig for mytene om vegetarmat lever dessverre i beste velgående. Hvis du vil introdusere noen for vegetarmat er denne retten er veldig godt utgangspunkt siden de aller fleste liker pasta med tomatsaus. Denne sausen kan fint fryses til senere.

Ingredienser

gir fire porsjoner saus:

tre spiseskjeer vanlig olivenolje

en spiseskje smør

to fedd revet hvitløk

en finhakket løk

en finhakket rød paprika

en liten squash i terninger

en spiseskje tørket oregano

en teskje tørket timian

en klype sukker

to bokser (800 gr) hakkede tomater

en spiseskje tomatpurè

en spiseskje Worchestershiresauce

havsalt og sort pepper etter smak

en boks (400 gr) bønnemix (kidneybønner, kikerter, butterbeans ol.)

——

100 gr revet parmesan

friske basilikumblader eller finhakket persille

sorte oliven etter smak

125 gr pasta pr. pers

Varm oljen i en dyp panne og stek squashen lett gyllen, ta den ut av pannen og legg den til side. Fres løk og paprika blankt og mykt. Tilsett hvitløken og rør den godt inn. Stek tomatpureen i en minutts tid og hell på de knuste tomatene, kok opp sammen med urtekrydder og Worchestershiresauce. Tilsett salt og pepper og en klype sukker og la sausen koke i omlag tjuefem minutter. La den koke uten lokk de siste ti minuttene for å redusere væsken litt.

Tilsett bønnene og den stekte squashen og vend de inn, de skal bare varmes opp. Smak til sausen med mer salt og pepper om nødvendig.

Vend inn nykokt pasta og server pastaen med litt revet parmesan, revne basilikumblader eller persille og sorte oliven. Du kan også gratinere den i ovnen slik jeg synes er ekstra godt. Sett ovnen på 225 °C og varm opp sausen, slå i nykokt pasta og vend alt lett sammen. Hell den i en ildfast form, legg på oliven, dryss over parmesan og gratiner den i omlag femten til tjue minutter. Riv over litt friske urter før servering.