Pasta med laks og squash i dillkremsaus

Middag

pasta-laks-dillkremsaus

Dette er en halvitaliensk røver av en pastarett som jeg selv har utviklet gjennom litt eksperimentering med lignende oppskrifter. Squash er en flott grønnsak som tåler direkte varmebehandling og når man steker den får den enda mer smak. Finner du økologisk laks eller villlaks i butikken så bruk den. Den smaker mye mer og har i tillegg en flott farge.

Ingredienser

middag for to:

to fedd finhakket hvitløk

en halv finrevet løk

vanlig olivenolje til steking

300 gr fersk laks i terninger

150 gr squash i terninger

100 gr frosne grønne erter

to dl kremfløte

havsalt og sort pepper etter smak

friskpresset sitronsaft etter smak

en liten potte frisk finhakket dill

250 gr tagliatelle, bucatini eller fettuchini

Sett over en romslig kjele med vann til pastaen.

Del opp squashen i skiver og del hver skive i fire og skjær opp laksen i små terninger. Varm litt olje i en dyp panne og stek squashen pent gyllen. Ta den ut av pannen og legg den på en tallerken. Dryss litt salt på dem. Riv løk og hvitløk og fres det blankt og mykt i pannen og ha i laksen i terninger. Stek den pent gyllen men ikke gjennomstek den og ta den ut av pannen. Legg den sammen med squashen og ha på litt havsalt.

Hell fløten i pannen og kok den opp. Tilsett dill, ertene, sitronsaft, salt og pepper. Slå i nykokt pasta og vend den inn i fløten så mesteparten absorberes. Vend forsiktig inn squash og laks og dryss på litt pepper før servering.