Pasta med bakt pastinakk & bladpersille

Middag

pasta-pastinakk-bladpersille

Jeg elsker rotgrønnsaker og spiser mye av det hele vinteren igjennom og putter dem gjerne i retter man vanligvis ikke ass. med rotfrukter. Men nå midt i den kaldeste og blekgrå årstiden er det dette jeg ønsker å spise. Masser av frisk grønn bladpersille bringer inn ekstra farge og friskhet i retten i tilegg til god smak. 

Ingredienser

pasta for å:

to til tre medum store pastinakker

litt vanlig olivenolje til smøring og steking

havsalt og sort pepper etter smak

250 gr campanelle, farfalle eller penne

150 gr tykt bacon eller pancetta i terninger

en liten finhakket løk

halvannen dl kremfløte

50 gr revet parmesan

en liten bunt renset og finhakket bladpersille

noen dråper av din beste e.v. olivenolje

Skrell og kutt pastinakken i små terninger, miks inn litt olivenolje og krydre med havsalt og pepper. Spre grønnsakene utover et stekebrett og bak de i omlag 20-25 minutter i ovnen ved 205 °C. Vend på de en gang i løpet av steketiden og sjekk med en liten kniv at terningene er helt møre.

Mens grønnsakene er i ovnen setter du over en romslig kjele med vann til pastaen, kutter opp bacon og løk, river parmesan og finhakker persillen. Stek naconet sprøtt og gyllent i pannen før du legger det over på kjøkkenpapir så det får rent av seg og holder seg sprøtt. Behold fettet i pannen og fres løen blank og myk, hell deretter på fløten og ha baconet tilbake i pannen. Kok opp og la sausen tykne i noen få minutter. 

Rør inn nykokt pasta sammen med den bakte pastinakken, persillen og mesteparten av osten. Fordel maten i passende tallerkener og topp med resten av parmesanen, litt ekstra pepper og noen dråper av din beste e.v. olivenolje.