Pasta Carbonara - spaghetti alla carbonara

Middag

pasta-carbonara

Carbonara finnes det endeløse kulinariske krangler om. Var det en rett fra kullgruvearbeidere i Toscana som også holdt griser? En eldre historie som går helt tilbake til antikken går ut på at arbeidere utenfor Romas bygrense stekte flesket rett på de glovarme spadene de skyflet kull med. Uansett, dette er en av Italias store kulinariske retter og i dag er den verdsatt og elsket over hele verden. Legg også merke til at pepperen tilsettes i tre stadier, i eggeblandingen, over den nykokte pastaen og over retten på tallerkenen. Det beste er når du får knuste pepperkorn godt blandet inn i pastaen så du får den salte osten, det søtsalte baconet, den friske persillen og det aromatiske pepperet i hver munnfull. 

Ingredienser

pasta for to:

250 gr spaghetti, (ikke bruk en annen type pasta til denne retten da sausen ikke vil bli absorbert skikkelig)

to eggeplommer

en halv dl kremfløte

150 gr bacon eller pancetta

en liten finhakket løk (kan sløyfes)

en håndfull frisk finhakket flatpersille

en håndfull (75 gr) ferskrevet parmesan

nykvernet sort pepper etter smak

Sett over vann til pastaen og stek baconet gyllent og sprøtt (hvis du bruker løk, tilsett den når baconet begynner å bli gyllent og du kan skru ned varmen). Riv osten. Pisk sammen fløte, eggeplommer, halvparten av parmesanen og noen gode tak med pepperkverna. Du trenger ikke tilsette salt, osten er salt nok.

Slå vannet av pastaen og ha den tilbake i kjelen men ikke sett kjelen tilbake på platen, da kan du ende opp med eggerøre.

Slå i egg- og fløteblandingen og rør godt til alt er absorbert av spagettien, dette skjer på sekunder. Vend inn baconet, litt mer pepper og persillen. Server med litt ekstra ost og persille på toppen og et ekstra dryss med pepper over.