Paprikakylling med nøttecouscous

Middag

paprikakylling

Det er noe primitivt og herlig som skjer når man deler opp en hel kylling med bare en gaffel og kjøttet faller fra benene bare du såvidt kommer borti det, og dette er en slik kylling. Når jeg lager dette på hverdagene og det bare er oss her hjemme som skal spise så skjærer vi den ikke fint opp, vi graver ut kjøttet og mumser det i oss, dypper det i couscousen og har en serviett i nærheten. Og dette måltidet blir fullkomment sammen med min grillede paprikasalat eller min arabiske all-round salat som du ser på bildet.

Ingredienser

en rå kylling (ca. en kg i råvekt)

havsalt og sort pepper etter smak

tre fedd hvitløk

en frisk sitron i båter

en teskje røkt søt paprika

en teskje paprikapulver

en halv teskje grillkrydder

vanlig olivenolje

——

nøttecouscous:

en håndfull blandede pistasjnøtter og valnøtter

200 gr couscous

havsalt og sort pepper etter smak

kokende vann

to spiseskjeer smør

frisk hakket persille eller koriander

Sett ovnen på 175 °C og kle en liten langpanne med aluminiumsfolie eller bruk en aluminiumsform. Bland sammen de tørre krydderiene i en liten bolle. Skyll kyllingen under rennende kaldt vann og tørk den godt og grundig med kjøkkenpapir. Sett den på høykant og fyll hulrommet med hele hvitløksfedd og sitronbåter og bruk et stykke hyssing til å knyte lårbena sammen med til slutt. Syren i sitronen hjelper til med å holde kjøttet saftig og bryter ned de seige fibrene.

Gni hele kyllingen med olivenolje, bruk hendene for da er det lettest å komme til overalt på fuglen. Dryss på krydderet og trykk det fast på skinnet så det sitter godt på under steking. Drypp over litt mer olje og dryss på salt og pepper til slutt.

Legg kyllingen i langpannen og hell på en dl kokende vann og bak kyllingen i ca. halvannen time. Sett den et hakk lengre ned enn midten så den ikke står for høyt og blir brent på toppen.

Nøttecouscous
Nøttecouscous

Når det er igjen ca. 20 minutter på kyllingen kan du begynne med couscousen. Rist nøttene lett i en tørr panne og legg de til side. Ha cuscousen i en kjele og legg i smøret. Dryss på litt salt og pepper og hell på kokende vann til det står i underkant av en cm. over grynene. Sett på lokk eller dekk med folie og la couscousen dampe seg i ca. 10-15 minutter.

Bruk to gafler og løft opp couscousen for å separere grynene litt, vend inn ristede nøtter og hakket persille. Smak til med salt og pepper før servering.