Pappardelle med røkt ørret

Middag

papardelle-med-orret

Røkt ørret er ikke vanskelig å få tak i her hjemme i Norge enten den ligger vaakumpakket i kjøledisken eller i en god fiskedisk. Mange fisker og røyker sin egen ørret så du kan også kjøpe det direkte fra produsenten eller via Bondens Markedsom arrangeres flere steder i landet. Dette er en oppskrift fra sinnakokken Gordon Ramsay som i likhet med vår egen Eyvind Hellstrøm slettes ikke er noen hissigpropp etter min mening. Her er en kjapp og god pastarett som du fikser på under halvtimen. 

Ingredienser

400 gr pappardelle eller tagliatelle (tykk båndspaghetti)

seks flådde plommetomater

fire til seks syltede soltørkede tomater

havsalt og sort pepper etter smak

to fedd hvitløk i tynne skiver

to banansjalott

fire til fem spiseskjeer olivenolje

saften av en halv sitron

250-300 gr røkt ørret 

fersk revet parmesan

Flå og del tomatene i to, bruk en teskje og ta ut frøhuset. Kjør tomatene sammen med de soltørkede tomatene, hvitløken, sjalottløken, sitronsaften og olivenoljen til en jevn saus i en blender eller bruk en stavmikser.

Smak til sausen med salt og pepper og hell den i en dyp panne, varm den forsiktig opp mens du setter på vann til pastaen. Sausen skal ikke koke lenge, det er ikke bra når du bruker ferske tomater. Bruk to gafler og flak opp ørreten lett, du skal ikke lage dette til plukkfisk så la det være noen litt store biter.

Anrett pastaen i bunnen av dype tallerkner, legg på ørret og øs over saus. Avslutt med et godt dryss revet parmesan og server.