Pannestekte nakkekoteletter med sursøt paprika

Middag

pannestekte-nakkekoteletter-sursot-paprika

Å steke koteletter er en kunst for det er kort vei fra saftig til knusktørt kjøtt om du ikke passer godt på. Når det er sagt tar ikke stekeprosessen særlig lang tid og dette er noe man fint kan få til på en hverdag. Sammen med en super og smakfull paprikablanding så kan du bare legge opp og servere. Dette passer fint sammen med ris eller risnudler som jeg har brukt på bildet.

Ingredienser

middag for to:

to røde paprika

en rødløk

vanlig olivenolje til steking

to til tre asiatiske sopp eller bruk vanlige sjampinjonger

havsalt og sort pepper etter smak

en spiseskje sukker

to spiseskjeer rødvinseddik

to spiseskjeer e.v. olivenolje

strimlet frisk basilikum etter smak

to til tre store ferske nakkekoteletter

en brunt frisk timian

noen knuste hvitløksfedd med skall

vanlig olivenolje og en god spiseskje smør til steking

Skjær paprika og løk i tynne strimler og dropp det i en godt oppvarmet panne med noen spiseskjeer olivenolje. Det er viktig at pannen holder god varme så paprikaen stekes og ikke begynner å koke. Tilsett den oppskjærte soppen etter noen minutter og kvern over havsalt og pepper. Når grønnsakene i pannen begynner å mykne litt drysser du på sukker og steker det videre til du ser at det begynner å karamellisere seg.

Ha deretter i rødvinseddik og kok den ut i noen minutter så bitterstoffene forsvinner. Tilsett olivenoljen og la det surre videre i noen minutter. Tilsett strimlet frisk basilikum og ta pannen av varmen etter ca. et halvt minutt. Legg blandingen over i en dyp skål og sett pannen tilbake på varmen. Ha i smør og olje og krydre kotelettene med salt og pepper. Ha de knuste hvitløksfeddene i pannen og legg deretter i kotelettene sammen med friske kvister av timian.

Snu på kotelettene ofte så de brunes jevnt og la de hvile i noen minutter etter steking. Ideelt sett skal koteletter hvilke like lenge som det har tatt og steke dem. Legg opp paprikablandingen og topp med kjøttet så er det klart til servering.