Pannestekte kyllingkaker

Middag

pannestekte-kyllingkaker

Til disse kyllingkakene kan du bruke ferdig kyllingkjøttdeig men jeg synes det er best og bruke hel filet siden kjøttkvaliteten er bedre og du får en bedre smak. Du trenger en prosessor for å lage disse men det gjør det også raskt og enkelt å få de til selv på en travel hverdag. Du kan også lage farsen kvelden før og la den stå kaldt over natten. 

Ingredienser

tre kyllingbrystfileter (tilsammen ca. 450 gr)

en teskje havsalt

sort pepper etter smak

et egg

en dl kremfløte

to teskjeer paprikapulver

en teskje spisskumin

en halv rødløk i grove biter

en håndfull friske korianderblader

150 gr ferske loffsmuler eller panko

smør og nøytral olje til steking

——

tomatsalat:

tre plommetomater

ti gule cherrytomater

halvannen spiseskje e.v. olivenolje

en spiseskje frisk sitronsaft

en halv slangeagurk i terninger

en liten håndfull frisk finhakket koriander

en liten håndfull frisk finhakket bladpersille

Tilsett alle ingrediensene til kyllingkakene i en prosessor og kjør det sammen til en jevn farse. Skrap den over i en bolle, dekk med plastfolie og la den stå og trekke i kjøleskapet i minst to timer men gjerne mye lengre.

Hell smulene på en tallerken og varm opp smør og olje til middels varme i en romslig panne. Dypp en spiseskje i vann og bruk innsiden av håndflaten til å forme små kaker som deretter vendes i smulene og legges over i pannen. La de bli pent brune før de legges over i en ildfast form og etterstekes i ovnen på ca. 175 °C i omlag tjue minutter.

Mens kakene er i ovnen kan du lage tomatsalaten. Flå plommetomatene ved å skjære et kryss i skallet og legg de i kokende vann til skallet løsner og deretter over i isvann. Dra av skinnet, del de i to og ta ut frøhuset. Grovhakk tomatkjøttet og ha det over i en bolle. Del cherrytomatene i to og ha de over i den samme bollen. Dryss over havsalt, pepper, olivenolje og litt sitronsaft og miks det lett sammen. Vend inn biter av agurk og frisk finhakket koriander og bladpersille rett før servering.

Ønsker du mer tilbehør er couscous eller pommes frites ekstra godt til og lag gjerne en skål med hummus også.