Pannekaker med kefirmelk

Middag

kefirpannekaker

Syrnet melk er aldeles ypperlig i pannekaker og jeg har omtalt dette i andre oppskrifter også men en god ting kan ikke gjentas for ofte. Dette er en enkel og medgjørlig pannekakerøre og du kan lage den i en mikser eller du kan lage den med bolle og ballongvisp. Hvor mye vanlig melk du trenger avhenger av melet men beregn minst to dl. En pannekakerøre må ikke være for tykk, da blir de fort rå i midten under steking og smaken av rått mel klarer vi oss uten.

Ingredienser

fem dl hvetemel

en teskje finknust havsalt

fem dl kefirmelk

litt vanlig melk til å spe ut røren med

fire egg

——

smør til steking

Bland sammen mel og salt og lag en grop i midten av bollen. Hell i all kefirmelken og en skvett vanlig melk og bruk en ballongvisp, pisk inn melet i melken gradvis ved å dra inn melet fra siden. Pisk til du har en tykk røre, og tilsett deretter eggene. Pisk inn litt mer melk hvis du synes røren er for tykk.

La røren svelle i minst en halvtime. Etter ca. ti minutter vil du se små bobler i røren, det er melet som sveller og da vet du at du har en god pannekakerøre på vei.

Stek tynne pannekaker i teflonpanne, fold de sammen og hold de varme i ovnen ved ca. 110 °C. Dekk de med litt folie hvis de ikke skal serveres på en stund.