Panerte kyllingfileter

Middag

panert-kylling

Denne metoden bør du lære deg for dette er en enkel, praktisk og kjempefin måte å tilberede kyllingfilet på. Dette kan du servere sammen med ris, potetretter av alle slag, du kan skjære den opp og den bruke i salat feks. Cæsarsalat eller min Chef salad eller til pasta med en enkel tomatsaus. Mulighetene er mange og siden kyllingen er jevn i tykkelsen går det raskt å steke den perfekt og saftig uten at en del blir overstekt, og en annen del blir rå.

Ingredienser

fire kyllingfileter

to egg

to spiseskjeer isvann

seks spiseskjeer knust kavring eller brødrasp

to spiseskjeer finrevet parmesan

sort pepper etter smak

Legg kyllingfileten en og en i en plastpose eller mellom to ark med plastfilm og bank de jevne og flate. Tykkelsen bør være i overkant av en cm. Bruk et kjevle eller en kjøttklubbe det er enklest.

Pisk sammen egg og vann og hell det i en dyp tallerken. Bland sammen kavring, parmesan og pepper og legg det i en annen dyp tallerken. Vend de utbankedekyllingfiletene i egg og deretter i kavringblandingen og stek filetene pent gylne i panne på middels varme med nøytral olje og smør. De vil trenge omlag fem minutter før du snur de første gang og ikke snu dem før du ser en fuktig rand langs kanten.