Panda Express-kylling

Middag

panda-express-kylling

Dette er en enkel måte å lage deilig kinesisk appelsinkylling på. Du kan også gjøre dette retten noe sunnere ved å bare steke kyllingen uten å panere de først men det er verdt for smaken å gjøre det. Oppskriften er delvis inspirert av kyllingen du får på Panda Express som er en amerikansk-kinesisk restaurantkjede. Appelsinkylling er rett med lange tradisjoner i Kina. Appelsinen kalles jo for det kinesiske eple og er opprinnelig et nederlandsk kallenavn på noe som for 200 år siden var en helt ukjent frukt for mange. 

Ingredienser

400-450 gr kyllingfilet i små terninger

havsalt og sort pepper etter smak

et stort egg

peanøtt- eller solsikkeolje til steking

3/4 dl maisenna + en ekstra spiseskje

to spiseskjeer hvetemel

en spiseskje revet frisk ingefær

en teskje revet hvitløk 

en god klype røde chiliflak

en finsnittet vårløk

en spiseskje risvin eller mirin

to spiseskjeer vann

noen dråper sesamolje

——

woksaus: 

halvannen spiseskje lys soyasaus

halvannen spiseskje vann

fem spiseskjeer sukker

fem spiseskjeer hvitvinseddik

revet skall av en appelsin  og litt av saften

Pisk sammen egg, salt, pepper og en spiseskje peanøttolje i en bolle og bland sammen maisenna og hvetemel i en annen. Drypp kyllingen i eggeblandingen og deretter i melet så det blir dekket av et tynt lag

Miks sammen alle ingrediensene til woksausen og ha den klar ved komfyren.

Varm oljen i en gryte eller en wokpanne og la den få en temperatur på ca. 180 °C. Stek litt og litt av kyllingen og la den få ca. 4-5 minutter i oljen før du tar den ut med en hullsleiv og lar den renne av seg på kjøkkenpapir. Den skal være lys gyllen og knasende sprø.

Hell ut oljen og tørk lett av den med et stykke kjøkkenpapir, sett den tilbake på varmen og ha i en spiseskje peanøttolje. Tilsett ingefær og hvitløk og stek dette under stadig omrøring i ca. ti sekunder. Tilsett chiliflak og mesteparten av vårløken og rør dette godt inn før du har i risvinen. Tilsett woksausen og la den koke opp. Legg kyllingen tilbake i woken og øs sausen over. Bland sammen maisenna og vann og hell dette i. La sausen koke i noen minutter så den tykner og glaserer kyllingen. Smak til med mer appelsinskall/saft og sesamolje rett før servering og dryss på resten av vårløken.

Server kyllingen med dampet ris og dampet broccoli eller kinesisk agurksalat og gjerne et dryss med ristede sesamfrø for litt god crunch.