Pad Thai - thailandske nudler

Middag

pad-thai

Denne retten, som ikke er så fargerik som så mye annen thaimat er en av Thailands najonalretter og er enormt populær. I sitt hjemland er den kjent som typisk street food og hver bod som selger denne retten har ofte sin egen vri på den også. Den er enkel å lage, deilig som både lunsj og middag og med masse smak. Det thailandske kjøkkenet er av kjennere rangert som det fjerde beste i verden på grunn av deres tradisjoner for å balansere søtt, salt, sterkt og surt. Pad thai kan også lages med reker eller både kylling og reker.

Ingredienser

200 gr risvermichelli (kokt og avkjølt)

to kyllingfileter i tynne strimler

en rødløk i tynne skiver

to egg (lett sammenpisket)

150 gr hodekål eller sommerkål i fine tynne strimler

seks spiseskjeer Pad Thai saus (tamarindsaus)

fire spiseskjeer sweet chilisaus

to teskjeer knuste røde chiliflak

en spiseskje thai fiskesaus (nam plah)

en håndfull grovknuste peanøtter

to finsnittede vårløk

125 gr forvellede bønnespirer

en liten håndfull frisk hakket koriander

en lime i båter

Forbered alle grønnsakene, nudlene, kyllingen og pisk sammen eggene i en liten bolle. Slå kokende vann over bønnepirene og skyll de i iskaldt vann. La de renne av seg.

Sett på wokpannen og fres kålen i noen minutter for å få ut mesteparten av vannet. Hell ut alt vannet som eventuelt ligger igjen i woken. Legg kålen til side på en tallerken.

Tørk av woken med kjøkkenpapir, få opp varmen på nytt og tilsett to spiseskjeer olje. Brun kyllingen til den nesten er gjennomstekt. Tilsett løken og ha kålen tilbake i woken. Tilsett sausene, finhakket chili, ha i nudlene og bønnespirene og la de bli varme. Bruk to gafler for å mikse sammen grønnsaker, saus og nudler.

Skyv nudlene opp langs sidene på woken og hell i eggene, miks de inn i nudlene etterhvert som de stivner.

La alt bli gjennomvarmt og dryss over peanøtter, koriander og vårløk. Serveres straks sammen med limebåter til å klemme over maten.