Ovnsbakt sei med parmesan og pasta

Middag

ovnsbakt-sei-med-sopp

Denne lekre pastaen med fisk og sopp stod opprinnelig trykket i en gammel brosjyre utgitt av Nestlè for å promotere en ny type ferdigpasta. Jeg har moderert oppskriften, tilsatt mer smak i form av timian og også smaksatt selve pastaen lett samt tilsatt litt fløte for å få retten mer kremet. Dette er godt med alle typer hvit fast fisk men jeg har valgt sei her siden jeg er veldig glad i det.

Ingredienser

mat for to:

en dl ferskrevet parmesan

en teskje hvetemel

halvannen teskje tørket timian

to seifileter

200 gr spaghetti eller farfalle

en finhakket løk

2 1/2 dl aromasopp i skiver

to finsnittede vårløk

to fedd knust hvitløk

en dl kremfløte

havsalt og sort pepper etter smak

Sett ovnen på 175 °C og bland sammen revet ost, mel og timian på en tallerken. Vend fiskefiletene i dette og legg de i en liten langpanne med rist så de ikke ligger nedi pannen. Bak de i ovnen i ca. 20-25 minutter til de er ferdige og flaker seg når du kjenner etter med en liten kniv.

Mens fisken er i ovnen setter du over pastaen og setter over en dyp panne med litt olje i. Fres løk, knust hvitløk, sopp og vårløk til de er myke, krydre med timian, salt og pepper. Rør inn den nykokte pastaen i soppblandingen og hell på omlag en dl fløte, kok opp og legg pastaen over på en tallerken, topp med fisken, dryss over lit vårløk og server.