Okinawa Tacorice :: TexMex møter Japan タコライス

Middag

tacorice

Dette er nok en rett som oppstod pga. alle de amerikanske soldatene som var stasjonert i Okinawa på 1960-tallet. Tacos var en stor favoritt blant soldatene og en japansk kokk lot seg inspirere og skapte en risbasert versjon - slik ble takoraisu til. Dette er ikke vanskelig å lage og men det blir best med hjemmelaget salsa og din egen krydderblanding. I dag er takoraisu en av de est kjente rettene fra Okinawa.

Ingredienser

kjøtt:

400 gr karbonadedeig

en porsjon hjemmelaget ferskt tacokrydder

en finhakket løk

----

Emmys salsa:

tre til fire store modne tomater u/kjerne

en liten bunt frisk koriander

en halv rødløk

knuste chiliflak etter smak (jeg bruker en teskje)

et lite fedd knust hvitløk

frisk limejuice etter smak

en teskje havsalt

----

175 gr kokt sushiris eller fullkornsris

100 gr strimlet isbergsalat

en moden avocado i båter

frisk lime og havsalt til avocadoen

en håndfull revet hvitost

lettrømme

Til salsaen deler du tomatene i to, graver ut frøhuset og legger de med snitteflaten med på et stekebrett. Plasser brettet under grillen i ca. åtte min slik at skinnet brunes og krymper seg og dermed er lette og fjerne når tomatene har avkjølt seg litt. Ha de over i en blender. Tilsett alle de øvrige ingrediensene og kjør det sammen til en litt grov salsa. Den skal ikke inneholde store biter av feks. løk eller tomat så blend den nok men bruk pulsknappen.

La salsaen trekke mens du bruner kjøttet og blander inn tacokrydderet, koker risen og forbereder alle grønnsakene.

Finn frem to dype tallerkener og legg risen i bunnen, så tacokjøttet, salsaen og deretter salat. Topp med revet ost og rømme med et lite dryss paprika over som avslutnning. Legg båter av avocado rundt risen, server gjerne varme tortillachips ved siden av og nyt tacorisen med skje.