Ørretfilet med spinatris og tomatsalsa

Middag

orret-med-spinatris

Jeg er veldig glad i tomat sammen med fisk og denne enkle salsaoppskriften er perfekt for dette. Om sommeren når det endelig er norske tomater å få i butikken eller fra eget drivhus er det bare å nyte de i fulle drag mens man kan.

Ingredienser

to ferske ørretfileter 

vanlig olivenolje til steking

finknust havsalt og sitronpepper etter smak

spinatris:

300 gr basmatiris

en halv finhakket løk

et fedd revet hvitløk

en spiseskje smør

200 gr fersk spinat i fine strimler

havsalt etter smak

tomatsalsa:

en stor bifftomat i fine biter

en halv finhakket rødløk

saften av en lime

havsalt og sort pepper etter smak

finhakket fersk koriander etter smak

Sett ovnen på 225 °C og kle en bakeplate med et stykke aluminiumsfolie.

Begynn med å lage tomatsalsaen siden den bør få trekke litt før servering. Hakk opp rødløken fint og bløtlegg den i limejuice en liten stund. Det tar vekk den skarpe smaken og gjør løken mild og søt. Vend alle ingrediensene til salsaen forsiktig sammen og smak til med salt og pepper.

Gni inn laksen med olje og krydre den godt med salt og sitronpepper. Legg den på bakeplaten med skinnsiden ned og la den få mellom 15-20 minutter i ovnen. Sjekk etter med en gaffel om den flaker seg, da er den ferdig.

Smelt smør i en kjele og fres løk og hvitløk mykt og blankt. Tipp i risen og rør godt så risen også blir blank. Hell på vann og salt og kok risen etter anvisning på pakken. De fleste typer basmatiris trenger mellom 15-20 minutter på å bli ferdig. Fluff den godt opp med en gaffel og vend inn strimlet spinat rett før servering. Varmen fra risen vil forvelle spinaten.