Ørret i papilotte med sitron og fenikkel

Middag

orret-i-papilotte

Hvem er det som ikke liker å få en egen pakke på tallerkenen som man kan spise ut av? Prøv deg på denne lekre franske fiskeretten komplett med både poteter og løk i en lekker sitronmarinade. Og husk at her må du bruke fin fersk fisk, frossenfisk blir ikke godt da den vil vanne ut retten.

Ingredienser

middag for to:

500 gr ørret enten filet eller to små hele fisk

revet skall av en halv siton

havsalt og sort pepper etter smak

en drøy halv dl. vanlig olivenolje

fire middels store kokte poteter

en rødløk eller en fennikel i tynne skiver

bakepapir og hyssing

Skrell og kok potetene, bruker du nypoteter kan du beholde skallet på. Sett de til side for lett avkjøling. Sett ovnen på 220 °C og legg et stykke aluminiumsfolie på stekeristen.

Kutt opp to passende ark med bakepapir og fordel fisken på dem. Stek fennikelen (løken) myk i litt olivenolje og sett den til side.

Bland sammen sitronskall og olivenolje i en liten bolle og smak til med havsalt og pepper. Gni denne blandingen både inni og utenpå fisken (om du bruker hel fisk). Skjær opp potetene i tykke skiver og legg også disse inni og innunder fisken sammen med fennikel. Riv over litt ekstra sitronskall og fold bakepapiret sammen til en skjøt på toppen og knyt sammen endene med hyssing. Se til at skjøten ikke sklir for langt ned til siden så fiskesaften renner ut mens de er i ovnen. Bak de to pakkene i omlag 25 minutter og server de hele på tallerkenene så hver og en selv åpner sin pakke. Serveres sammen med en grønn salat, noen basilikumblader eller annet grønt og en generøs skje rømme eller crème fraiche.