Nyonya Malaychicken

Middag

Alt du trenger til denne nydelige aromatiske kyllingretten er jasminris, oppskåret slangeagurk og noen friske korianderblader. Dra til Malaysia på kjøkkenet ditt – du vil ikke angre for de har uten tvil et av verdens mest spennende kjøkken hvor elementer fra europeisk og asiatisk matlaging er smeltet sammen til en eneste stor fest.

Ingredienser

krydderpasta:

seks tørkede røde chili

75 gr sjalottløk i tynne skiver

tre tykke stilker sitrongress

tre fedd hvitløk

en teskje rekepasta

25 gr frisk ingefær

to spiseskjeerolje

——

to spiseskjeer nøytralolje

en til halvannen kilo rå kylling kuttet i åtte biter

to stilker sirongress

fire kaffir limeblader

to dl vann

en teskje palmesukker

saften av en lime

havsalt etter smak

Begynn med å lage krydderpastaen, legg de tørkede chiliene i en liten bolle, hell på kokende vann og la de stå i vel 30 minutter, hell av vannet. Fjern de ytterste bladene fra sitrongresset og grovhakk den myke delen. Kjør dette sammen med alle de andre ingrediensene i en prosessor til en fin masse.

Varm oljen i en dyp panne/grillpanne eller gryte og brun kyllingen godt på alle sidene. Tilsett all krydderpastaen og stek videre i noen minutter til du begynner å kjenne lukten av krydderiene.

Tilsett det knuste sitrongresset, limebladene og vannet og kok opp. Skru ned varmen så det akkurat syder litt. la kyllingen koke i 30-40 minutter og snu litt på dem i løpet av koketiden. Kjenn med en liten kniv om kyllingen er ferdig, hvis kjøttsaften som kommer ut av kyllingen er klar så vet du at kyllingen er gjennomkokt.

Fjern sitrongresset fra gryten og rør inn palmesukker og limejuice. Smak til med salt og server.