Nudler med svin og pak choy yakisoba

Middag

nudler-svin-yakisoba

Pak choy eller Bok choy er en kinesisk kål og er den kålsorten som er mest bruk i asiatisk matlaging. Den er ikke vanskelig å få tak på i Norge lengre men du kan erstatte den med kinakål eller fersk spinat bare du passer på å ikke kutte den opp for tynt så den nesten forsvinner i den ferdige retten. Nudlene i denne oppskriften kan erstattes med rester av kokt ris.

Ingredienser

en tommelstor frisk revet ingefær

150 gr pak choy eller kinakål

300 gr svinekjøtt i meget tynne strimler

havsalt og sort pepper etter smak

tre dl kokende kyllingkraft

en spiseskje lys soyasaus

en teskje østerssaus

to spiseskjeer solsikke eller maisolje

200 gr kokte kinesiske eggnudler 

halvannen spiseskje vann blandet med halvannen spiseskje potetmel

en spiseskje sesamolje

riseddik og sterk engelsk sennep (Colmans) etter smak

Kok nudlene og riv ingefæren. Kutt opp pak choyen i grove strimler og skjær opp svinekjøttet. Bland sammen kyllingkraften, soyasausen og østerssausen og sett blandingen til side.

Varm opp oljen i en wok og løs opp de ferdigkokte nudlene litt med fingrene, press de ned i oljen og når de er gylne på den ene siden så snu de og stek de på den andre siden. Dette er for å gjøre nudlene sprø. Ta de ut av woken og legg de på en tallerken, knekk de opp med fingrene når de ikke lengre er glovarme.

Tilsett litt mer olje i woken og fres ingefæren i et minutts tid, tilsett deretter svinekjøttet og press det ned i bunnen av woken for å brune det og la det bli helt gjennomstekt, det er meget viktig.

Tilsett pak choyen og la den falle litt sammen, tilsett så sausen du laget tidligere. La sausen koke opp og tilsett potetmelblandingen for å tykne den og tilsett deretter sesamoljen. Smak til med riseddik og sennep og avslutt med å helle blandingen over nudlene og gi alt en lett miks.

Garner gjerne med litt frisk hakket koriander på toppen.