Nachoburger Texas Ranger

Middag

nachoburger

Dette er en oppskrift jeg har fått fra en norsk leser i Alice, Texas som er en ihuga burgerelsker og den kan trygt anbefales. Monterey er ikke så lett å få tak på her i Norge så jeg foreslår at du prøver deg frem med typer som Jarlsberg, en medium sterk cheddar eller blåmuggost. Og vil du være skikkelig barnevennlig så kan du selvsagt bruke en mild hvitost. Server gjerne burgerne med mine knallgode båtpoteter og løkringer er heller ingen dum idé.

Ingredienser

burgerne:

500 gr ferskmalt kjøttdeig

havsalt og sort pepper etter smak

en teskje hvitløkspulver

en teskje oregano

noen dråper tabascosaus

tre finhakkede sjalottløk frest myke i litt olje

noen få spiseskjeer isvann

ett egg

to til tre spiseskjeer panko eller brødkrumme

fire burgerbrød

en liten neve knuste nacochips

avocadorelish:

en grovhakket avocado

friskpresset limejuice

havsalt eter smak

tomatrelish:

seks til åtte cherry- eller dulcetomater

en god klype havsalt

hakkede syltede jalapeno eller noen dråper tabasco etter smak

fire skiver Monterey Jack eller Pepper Jack (Jarlsberg eller Gruyere fungerer også)

finsnittet isbergsalat

rødløk i ringer

litt sprøstekt bacon

Begynn med burgerne. Arbeid inn salt og krydder i kjøttet og tilsett de øvrige ingrediensene. Arbeid alt sammen til en fast og smidig farse. Form ut fire burgere, dekk de med plast og sett de kaldt i kjøleskapet en halvtimes tid. Da blir de litt fastere og er enklere å steke.

Tilbred tomatrelishen og miks sammen ingrediensene til avocadorelishen. Dette gjør du ved å mikse alle ingrediensene sammen i en blender eller med en stavmikser. Husk å smake til med havsalt.

Sett på grillpannen og pensle burgerne med olivenolje, dryss på salt og pepper og legg de i grillpannen med den smurte siden ned. Pensle toppen med olje og krydre den godt også. Ikke snu burgeren før etter omlag fem minutter. Den må få tid til å danne en god stekeskorpe.

Når du har snudd burgerne og de har fått fin stekeskorpe på den andre siden legger du de over i en ildfast form, legger på osten og setter de under grillen i ovnen i noen få minutter så osten smelter og blir gyllen. Sett også nachochipsene inni ovnen. Legg burgerbrødene i grillpannen og rist de gylne og fine.

Anrett burgerne i varme brød med salat, bacon, tomatrelish, avocado og knuste nachochips.