Mushroom Forest Burger - vegetarburger med sopp

Middag

forest-burger

Stekt sopp får en kjøttlignende konsistens og det utnytter vi til det fulle i denne oppskiften der sopp er basen for burgerfarsen. Havregryn og egg er en del av bindemiddelet og bidrar med ekstra god smak. Disse egner seg godt for en såkalt meatless-monday.

Ingredienser

to spiseskjeer olivenolje

600 gr champignion i skiver

en halv finhakket løk

fire fedd knust hvitløk

en teskje havsalt

en halv teskje sort grovmalt pepper

en god klype tørket oregano

halvannen dl havgregryn

drøye halvannen dl pankosmuler eller brødkrumme

en dl revet parmesanost

to sammenpiskede egg

----

burgerbrød, salat og alt du ønsker av tilbehør

Ha olivenolje i en romslig panne og tilsett all soppen. Etter noen minutter tilsetter du løk og hvitløk og krydrer med havsalt, pepper og oregano. Stek det hele i omlag ti minutter inntil massen er godt brunet og fukigheten i soppen er mer eller mindre fordampet.

Spre blandingen på en fjøl og la den få noen minutter til å dampe av seg. Hakk blandingen godt opp med en kniv inntil du får fine biter. Ha massen over i en bolle og bland inn havgregryn, panko, parmesan og sammenpisket egg. Kydre med havsalt og pepper etter behov. Arbeid det hele godt sammen med hendene og la blandingen stå i omlag et kvarter så grynene og pankoen får tid til å absorbere fuktigheten. Dette steget er viktig skal du få burgere som henger godt sammen under steking. 

Ha litt olivenolje på hendene og form ut fire burgere. Stek de ved medium varme i olivenolje i omlag fem til seks minutter på hver side og anrett de i varme brød med ønsket tilbehør.