Minestronesuppe Milanese

Middag

minestrone-milanese

I Italia kaller de dette for Den Store Suppen. Det er en kraftig suppe med masse smak som ofte serveres som en hovedrett med hjemmebakt brød. Det finnes ikke en oppskrift som er helt eksakt for grønnsakene man bruker varierer etter hva som er i sesong og hva man får tak i den dagen. De første oppskriftene på supper av denne typen stammer fra nesten 200 år f. Kr. Et gammelt sitat sier at den romerske hæren gikk på bønner og minestrone. Vil du gjøre suppen vegetarisk kan du bytte ut pancetta med bønner og bruke grønnsakskraft i stedet for kyllingkraft.

Ingredienser

nok til fire personer:

noen spiseskjeer vanlig olivenolje

en stor finhakket rødløk

ett fedd hvitløk (skrelt og knust)

en teskje finhakket fersk rosmarin

250 gr pancetta eller tykt bacon i terninger

en medium stor gulrot i terninger

en liten kålrot i terninger

to finhakkede stangselleri

en medium stor purre i skiver

havsalt og sortt pepper etter smak

en spiseskje tomatpurè

to liter god kyllingkraft

100 gr spaghetti eller penne

en halv grovhakket savoykål , grønnkål eller 250 gr fersk spinat

250 gr sukkererter i biter hvis de er i sesong

15 cherrytomater (delt i to)

——

pesto eller friske basilikumblader til servering

ferskrevet parmesan til servering

Varm olivenolje i en dyp panne og fres løk, hvitløk og rosmarin i noen få minutter. Tilsett pancetta og la det frese i ytterligere minutter uten at det begynner å få farge men nok til at fettet begynner å slippe ut. Tilsett gulrot, kålrot, purre og selleri og la det surre med så det blir blankt. Krydre med salt og pepper. Lag en grop i midten av pannen og fres tomatpureen et minutts tid og rør den inn med grønnsakene. Hell på kraften og la suppen koke i 15-20 minutter.

Sjekk at grønnsakene er så godt som helt møre, knekk i spaghetti og la den koke med til den er klar. Mot slutten av koketiden tilsetter du sukkererter, tomater og savoykålen. Sjekk om suppen trenger mer havsalt eller pepper.

Øs opp suppen i dype boller og server den med en skje pesto på toppen og litt ekstra revet parmesanost eller lag noen crostini med rød pesto og parmesan slik du ser på bildet.