Minestra

Middag

minestra

Hvem kan motstå denne herlige suppen med små kjøttboller og pasta? Stå frem og vis ditt ansikt! Får du ikke tak i endivie kan du bruke hodekål, fremgansmåten er den samme. Denne suppen er av amerikansk-italiensk opphav og mange kokebokforfattere mener at suppen har sin hjemmebase i Napoli. Endel har lest at denne suppen også går under navnet Minestra Mariata, og dermed tror de at dette er en italiensk bryllupssuppe. Det er ikke riktig, navnet betyr bare at ingrediensene i suppen går godt sammen. 

Ingredienser

suppen:

250 gr endivie

to liter hønse eller grønnsakskraft

to til tre gulrøtter i biter

150 gr spaghetti knekt i små biter

——

kjøttbollene:

250 gr kjøttdeig av okse eller kylling

et egg

en kvart finhakket løk

omlag to dl brødsmuler

halvannen dl ferskrevet parmesan

en halv teskje havsalt

sort pepper etter smak

finhakket persille

——

ferskrevet parmesan

hakket persille og basilikum til garnering

Skrell, vask og skjær endivien i strimler på omlag halvannen cm. Kok opp endiviestrimlene, buljongen og gulrøttene i en kjele, skru ned temperaturen og la suppen småkoke i omlag tretti minutter til endiviene og gulrøttene er møre.

Mens suppen koker blander du sammen alle ingrediensene til kjøttbollene, du skal ha en ganske fast masse som det er lett å jobbe med. Trill små boller på ca. to cm i diameter, det er viktig at du ikke lager de for store.

Dropp kjøttbollene i suppen og la suppen småkoke i vel tjue minutter. Ikke rør i suppen på dette tidspunktet da bollene vil gå i oppløsning. Knekk spaghettien opp i små biter og la de koke i suppen i omlag ti minutter. Smak til suppen med havsalt og pepper og server den med et dryss persille eller basilikum og selvfølgelig revet parmesan.