Medisterpudding

Middag

Denne nydelige kjøttpuddingen går i gamle kokebøker under navnet forloren hare. Vi pleier å servere denne i juledagene hjemme hos oss og den kan fint erstatte den tradisjonelle ribben hvis man ønsker å servere noe litt annerledes. Server den med poteter, gulrøtter, rosenkål, tyttebær og brun saus.

Ingredienser

en halv kilo grov medisterdeig

en halv kilo fin medisterdeig

halvannen teskje havsalt

en teskje sort pepper

en halv teskje malt ingefær

en halv teskje malt muskatnøtt

to egg

en halv dl fløtemelk

to finhakkede sjalottløk

to teskjeer tørket persille

en teskje tørket timian

300 gr tykt bacon i skiver u/svor

——

fyll:

et stort eple

svisker etter smak

en knivsodd malt nellik

to finhakkede sjalottløk

to teskjeer lys brunt sukker

smør til steking

Skjær opp svisker, epler og løk, smelt smør i en panne og fres dette raskt. tilsett så sukker og nellik og skru ned varmen, la det karamellisere seg lett. Sett det til side og la det avkjøle seg noe. Kle en brødform med bacon men hold av litt til å legge på toppen og sett ovnen på 200 °C.

Rør kjøttet seigt sammen med saltet og tilsett de øvrige ingrediensene. Fordel halvparten av kjøttfarsen i formen, legg eplefyllet som en stripe i midten og ha på resten av kjøttfarsen. Bak puddingen i ovnen i en time, hvelv den ut og stek den videre i ovnen på alle sidene til baconet er gyllent i ca. 10-15 minutter på hver side. Avslutt med å legge det siste baconet på toppen av puddingen og stek dette gyllet helt til slutt. Puddingen kan fin fryses enten hel eller i skiver.