Mammas grove medisterkaker

Middag

medisterkaker

Hjemme hos oss har disse medisterkakene blitt servert til jul så lenge jeg kan huske. Mamma har alltid brukt grov farse fordi den smaker mer og danner en veldig fin kontrast til julepølsene som er laget av svært finmalt farse. Disse kakene kan du feks. lage i god tid før jul og ha i fryseren og bare varme de i ovnen sammen med feks. ribben og pølsene. Oppskriften er enkel å doble om du trenger flere kaker for disse får ben å gå på, det kan jeg love deg.

Ingredienser

et halvt kilo grov medisterdeig

to spiseskjeer brødkrumme eller panko

et egg

en halv teskje havsalt

en teskje tørket timian

en halv teskje nykvernet pepper

en halv teskje malt ingefær

3/4 dl fløtemelk

Rør kjøttet seigt sammen med saltet og miks deretter inn alle de øvrige ingrediensene. Avslutt med melken. Dekk farsen til med plast og la den hvile kaldt i en times tid.

Varm to spiseskjeer smør og tilsvarende mengde solsikkeolje i en jernpanne. Dypp en spiseskje i kaldt vann og form runde små kaker inni håndflaten før du legger de over i pannen. La de få god gyllen stekeskorpe på alle sidene før de legges over på en bakeplate kledd med aluminiumsfolie.

Etterstek kakene ved ca. 175 °C i ca. 20 minutter, sjekk med en liten kniv at de er gjennomstekte. Medisterkakene kan fint fryses.