Maislinguini med grønnsaker

Middag

maislinguini-gronnsaker

Hvis du skal ha gjester til middag og en eller flere av dem er vegetarianere trenger du ikke bekymre seg for deres tilfredshet om du setter en bolle med denne retten på bordet. Dette er både veldig godt og ikke minst mettende og lar seg lett kombinere med grillet kylling eller fisk for de som ønsker det. Deler av oppskriften har jeg fått fra den amerikanske nettsiden Hinsdale og jeg har selv oversatt og omarbeidet den noe. Maislinguini fås i helsekosten og på endel asiatiske matbutikker men du kan selvsagt bruke vanlig linguini av durumhvete også.

Ingredienser

gir tre til fire porsjoner:

250 gr maislinguini

en halv slangeagurk

en liten boks maiskorn eller tilsvarende mengde fersk mais fra kolben

et fedd knust og finhakket hvitløk

100 gr frosne grønne erter

trw kvister fersk timian

en liten håndfull frisk hakket mynte

wn finhakket sjalottløk

havsalt og sort pepper etter smak

to til tre spiseskjeer av din beste e.v. olivenolje

en til to spiseskjeer sherry- eller champagneeddik

en håndfull ristede mandelflak eller pinjekjerner

75 gr revet parmesanost

Dropp linguinien i en romslig kjele med lettsaltet fosskokende vann og kok de etter anvisning på pakken, smak på den når det gjenstår omlag et minutt igjen på koketiden så du ikke risikerer å overkoke den. La den renne godt av seg i et dørslag.

Rist maisen i tørr panne til den begynner å få sorte flekker og sett den til side for avkjøling.

Mens linguinien koker mikser du sammen alle grønnsakene med urter og mynte. Smak den til med salt, pepper, eddik og olje. Miks inn den godt avrente lunguinien og bruk to gafler til å mikse de godt inn så de dekkes av oljen og ikke klistrer seg sammen. Miks inn nøttene og osten til slutt.