Lomo de Orza

Middag

lomo-de-orza

Dette er egentlig en spansk tapas som gir fløyelsmykt mørt kjøtt. Dette å marinere kjøtt etter at det er stekt har virkelig noe for seg og når man kan gjøre alt klart dagen før så er det jo enda bedre. Denne oppskriften er fra Penelope Casas bok The Little Dishes of Spain. Og ikke glem at oljen i posen fungerer som en glitrende salatdressing.

Ingredienser

500-600 gr svinefilet

havsalt og sort pepper etter smak

to dl vanlig olivenolje og litt til steking

saften av en halv sitron

en kvart teskje tørket timian

bladene av tre kvister frisk rosmarin, meget finhakket

fire fedd knust hvitløk

Varm to spiseskjeer av olivenoljen i en panne og skjær svinefileten i omlag to cm. tykke skiver. Stek de bent brune på hver side og skru deretter ned varmen og vend på de regelmessig inntil de er gjennomstekte. Legg de deretter over på en tallerken for avkjøling.

Finn frem to romslige zip-poser i tykk plast og hell i olivenolje, klem nedi sitronsaft og tilsett havsalt, pepper, knust hvitløk, timian og finhakket rosmarin. Legg deretter i kjøttet sammen med sjyen fra pannen og lukk igjen- først den innerste posen (se til at det ikke er for mye luft i den og deretter lukker du igjen den ytterste posen. Vend på den så alt blandes godt og spre deretter kjøttet utover så alt ligger i ett lag. Legg deretter posen flatt i kjøleskapet til neste dag. Vend på den ett par ganger i løpet av de neste tolv timene.

Ta ut kjøttet en halvtimes tid før servering og skjær det i tynne skiver. Legg det utover på ett fat og drypp noe av oljen over. Legg gjerne på litt frisk rosmarin og timian og server med en grønn salat og bakte poteter.