Lasagne Bolognese

Middag

lasagne-bolognese

Dette er noe man bare må glede seg til å spise for dette er smaken av Italia. Jeg er utrolig glad i denne retten fordi jeg ennå ikke har møtt noen som har klart og motstå den. Det og lage sine egne sauser er ikke vanskelig men den trenger lang koketid. Trøsten er at du kan lage dette i god tid og bare varme den opp når du er klar til å spise. Og husk å servere en frisk grønn salat til, gjerne med noen cherrytomater og din beste balsamico. 

Ingredienser

en porsjon Bolognesesaus

bechamelsaus Mario Batali: 

to drøye spiseskjeer smør

to spiseskjeer hvetemel

en halv liter helmelk

en teskje havsalt

en kvart teskje revet muskatnøtt

——

tolv lasagneplater

100 gr revet Jarlsberg

to spiseskjeer revet parmesan

revne basilikumblader

Tilbred bolognesesausen slik det er beskrevet i oppskriften og begynn deretter med bechamelsausen.

Smelt smøret over medium varme, ikke bruk så høy varme at smøret brunes. Så snart smøret har smeltet tilsetter du melet og rører det godt inn. Stek massen videre under konstant omrøring til massen blir solgyllen. Dette pleier og ta mellom fem og syv minutter.

Varm melken opp til den nesten når kokepunktet og tilsett den i melblandingen litt etter litt. Når all melken er pisket inn lar du sausen koke i ca. ti minutter mens du pisker jevnt og rolig. Smak den til med salt og muskat og sett den til side.

Sett på en vid panne eller en kjele med vann og kok det opp. Kok pastaplatene nesten helt ferdige og smør en ildfast form på omlag to liter. Begynn med varm bolognesesaus og varm bechamelsaus, deretter nykokte pastaplater og gjenta prosessen til alt er brukt opp. Avslutt med bechamel og dryss deretter på osten.

Bak lasagnaen ved 200 °C i ca. 20-25 minutter til osten er lett gyllen. Dryss på revet basilikum og server.